Dhr. R.J.W.C. Hochstenbach

Integratieve therapie

Profiel Foto

Contactgegevens

Praktijkgegevens

Specialisaties

Psychodrama
Mindfulness
Voice Dialogue

Over mij

Wat je over mij moet weten Ik ben een psychosociaal therapeut, trainer en coach die naast je blijft staan. Ook als er momenten zijn waarop je misschien wil vluchten, zal ik je blijven aanmoedigen. Confronterend als dat nodig is, maar altijd vanuit een compassievolle, niet oordelende houding. Want uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het is om gesteund, gehoord en erkend te worden. Mijn visie Daar waar je struikelt ligt je grootste schat begraven. Wanneer je de moed hebt om je moeilijkheden te omarmen in plaats van ze te bevechten of er van weg te vluchten, brengt dit rust, ruimte en vrijheid om een leven te leven waarin je gelukkig bent. Ik weet hoe waar dit is. Net als veel anderen heb ik mijn draken en demonen eerst proberen te ontvluchten, maar dat bracht me alleen maar meer pijn, stress en moeilijkheden. Door ze echter in de ogen te kijken en te ontdekken wat ze me werkelijk te vertellen hadden, kon ik mijzelf bevrijden en het pad gaan volgen waar ik gelukkig van word. Wat ik heel gaaf vind is dat ik juist door mijn eigen innerlijk en soms ook pijnlijk proces nu het werk kan doen waar ik gelukkig van word: anderen begeleiden hun eigen pad hierin te vinden en hun leven te leiden met zelfvertrouwen, rust en geluk. Dat is voor mij Het Pad van de Levenskunstenaar. Als je me zou kennen zou je weten dat ik: - mijn burn-out zie als een ‘blessing in disguise’, wat o.a. mindfulness op mijn pad heeft gebracht; - bewust en gezond eet en zeker ook een levensgenieter ben die zich streng houdt aan het elfde gebod “Gij zult genieten”; - regelmatig in de sportschool te vinden ben; - dagelijks mediteer en me afstem op mijn intuïtie en innerlijke wijsheid; - bewust mijn dankbaarheid uitspreek voor het goede maar ook voor de uitdagingen in mijn leven; - ook wel eens graag op de bank hang en T.V. kijk; - 20 boeken op mijn nachtkastje heb liggen en in de helft aan het lezen ben; - éénmaal ergens voor gekozen, er ook de volle 100% voor ga en zo nodig me erin vast bijt; - een optimist ben, die in elke moeilijkheid (lees crisis of pijn) een uitdaging ziet om tot innerlijke groei en zingeving te komen; - één en al aandacht en compassievol ben als het echt ergens over gaat, je naar jezelf durft te kijken en je verantwoordelijkheid wil nemen. Als je echter in de “ja-maar” en excuses blijft hangen, verlies ik mijn aandacht en ben ik minder geduldig.

“Een van mijn favoriete uitspraken is van Paulo Coelho: “Pas als je moed toont je weg te gaan, toont de weg zich aan jou.” En ik zou er aan toe willen voegen: “niet nu, wanneer dan wel?” ”

Werkwijze

Wat je kunt verwachten van een traject bij mij: Het pad van Levenskunstenaarschap is een high impact traject. Inhoud traject Het pad van Levenskunstenaarschap: In zes sessies van 1.5 uur gaan we werken aan het thema/de vraag die je inbrengt. Met verschillende methoden die bij jouw proces aansluiten ga je bewuster en vrijer worden van (hardnekkige) patronen. Daarnaast ga je kwaliteiten in jezelf ontdekken en leren deze te gebruiken om meer keuze vrijheid te ervaren om zo je gewenste doelen te bereiken. Oefeningen en opdrachten. Ter inspiratie, integratie en voorbereiding ontvang je na iedere sessie oefeningen en opdrachten in je mailbox. Door de opdrachten kun je de sessie beter verwerken. Zo haal je er nog meer uit en leer je al alles wat behandeld is te integreren in je leven. Daarnaast krijg je oefeningen om mindfulness en compassie te cultiveren, afgestemd op waar jij zit in je proces. Ook leer je om meer gebruik te maken van de bron van innerlijke wijsheid. Andere opdrachten zijn er om je beter voor te bereiden op de volgende sessie. Mocht je behoefte hebben aan vervolg en of verdieping, dan is dat natuurlijk mogelijk. Mocht na een sessie blijken dat het traject niet voor je werkt, dan ben je vrij om het zonder verdere kosten te beëindigen. Methoden. Als Psychodrama Therapeut, Master in Voice Dialogue, Mindfulness-, Mindful Communicatie- en Compassie Trainer, laat ik deze methoden in mijn aanpak elkaar versterken en verdiepen. Daarnaast ben ik Internal Family System (IFS) informt therapeut waarin het werken met delen en innerlijk kind essentieel is om te komen tot Zelf- Leiderschap. In mijn training Mindfulness- and Compassion Based Self- leadership kun je in groepsverband hierin een training volgen. Zie daarvoor mijn website. Veel voorkomende klachten en thema's van cliënten die bij mij komen en waarin ik gespecialiseerd ben zijn: Angst, faalangst en onzekerheid. Poblemen met assertiviteit en agressie. Autonomie en authenticiteit. Balance in werk en privé. Burn- out of Boren out. Bindingsangst en verlatingsangst en hechting. Relatie en communicatie. Innerlijke en of conflicten met anderen. Midlifecrisis. Onrust. Perfectionisme. Stress. Spirituele - en Zingeving vragen.