VG Transpersoonlijke Therapie Co-regulatie van emoties door Jef Slootmaekers

Image from activity

Informatie over activiteit

 • 24 april 2024
 • 09:30 - 17:00
 • 36 aanmeldingen
 • Standaardkosten € 125,00
 • Kosten voor leden € 115,00
 • Locatie

  Congrescentrum De Schakel
  Orangelaan 10
  3862 CX Nijkerk

UITNODIGING

Hierbij nodigen we de leden van de vakgroep Transpersoonlijke Therapie, NVPA-leden en andere belangstellenden van harte uit voor de bijeenkomst van de vakgroep Transpersoonlijke Therapie van het NVPA op:

Woensdag 24 april 2024 in Nijkerk van 9.30 uur (inloop) tot 17.00 uur (incl. uitgebreide lunch)

LIVE - Scholingsdag Co-regulatie van emoties door Jef Slootmaekers 
Omgaan met felle en overspoelende emoties in sessies

Deze dag focussen we ons op hoe we als therapeut kunnen omgaan met felle overspoelende emoties in onze sessies. Deze dag is een vervolg op de online dag in 2023, deze dag is ook los te volgen. Dit keer is Jef Slootmaekers live vanuit België aanwezig!

Aan de hand van EFT (Emotionally Focused Therapy) conceptualiseren we vaak voorkomende emoties die wel eens tot overspoeling leiden in een sessie. Bekeken door de hechtingbril worden deze emoties invoelbaar en menselijk. Deze doorleefde humanistische kijk opent de deuren naar het begrijpen hoe we felle overspoelende emoties kunnen co-reguleren met onze cliënten. Dit zowel in het werken met koppels als met individuen. Aan de hand van videomateriaal van therapeutische sessies neemt Jef jullie stap voor stap mee in de manier waarop we als therapeut coherentie kunnen bouwen en zo overspoelende emoties kunnen co-reguleren met onze cliënten.

We kijken op deze dag zowel naar de overspoelende emoties van cliënten tijdens de sessies, als naar de eigen overspoelende emoties als therapeut. Hoe kunnen we de client en ook onszelf reguleren?

Deze workshop wordt gegeven door Jef Slootmaeckers.

Jef Slootmaeckers is maatschappelijk assistent, contextueel systeemtherapeut en erkend EFT-therapeut, EFT-supervisor en EFT-trainer (ICEEFT). Hij specialiseerde zich in EFT en geweld en zoekt naar manieren om partnergeweld te benaderen vanuit gehechtheid en de liefde. Jef is als trainer en supervisor verbonden aan verschillende opleidingscentra en trainde de afgelopen jaren vele teams in het hulpverleningslandschap. Hij is auteur van een aantal artikels over partnergeweld en schreef samen met Lieven Migerode het boek: Partnergeweld en Emotionally Focused Therapy. Vechten voor de liefde. Hij geeft training over EFT en geweld in binnen- en buitenland. Hij is directeur van EFT-Belgium.

Deze scholingsdag vindt plaatst in congrescentrum de Schakel in Nijkerk, er is ruimschoots gelegenheid is voor ontmoeting, delen, uitwisselen en samen lunchen. De coördinator van de vakgroep is aanwezig om de dag te begeleiden. De trainer zal live aanwezig zijn vanuit Belgie.

PRAKTISCHE INFORMATIE VAKGROEPENDAG

Datum: 24 april 2024

Locatie: Congrescentrum De Schakel – Orangelaan 10 Nijkerk

Tijdstip: Start 9.30 tot 17.00 uur

Kosten: Leden van de NVPA: € 115,- euro (incl. btw)

Niet-leden van de NVPA: € 125,-  (incl. btw)

Genoemd bedrag is voor de scholingsdag, inclusief uitgebreid lunchbuffet en drankjes gedurende de dag.

Certificaat: Voor je aanwezigheid bij deze bijeenkomst ontvang je een certificaat met 6 SBU-scholingsuren (geaccrediteerd) of 6 PSBK-uren. Deze wordt door het secretariaat klaargezet in het eigen scholingssysteem op de website. Niet-leden ontvangen deze per mail.

Leden: Aanmelden doe je door in te loggen op de website: www.nvpa.org
Alleen dan krijg je de speciale ledenkorting!

Ga naar Bekijk Dashboard en vervolgens naar Activiteiten. Scroll naar beneden naar de Vakgroep Transpersoonlijke Therapie op 24-4-2024 en klik op Bekijk.

Onderaan deze pagina kunnen je je opgeven door op Deelnemen te klikken. Klik op iDeal en vervolgens op Betalen en aanmelden. Je aanmelding is voltooid als je de betaling hebt gedaan. Je ontvangt een bevestiging in je mailbox.

Mocht je speciale wensen hebben ten aanzien van de maaltijd, dan kun je dit noteren bij Opmerking. De maaltijd is grotendeels vegetarisch.

Annuleren: KOSTELOOS ANNULEREN tot en met 17 april 2024

Indien je toch niet kunt komen, kun je per e-mail annuleren bij het secretariaat (info@nvpa.org) tot en met 17 april 2024. Bij annulering na deze datum wordt het volledige deelnamebedrag in rekening gebracht.

Inschrijven: Graag uiterlijk 1 maart aanmelden. Er kunnen een maximum aantal deelnemers meedoen (50) aan deze scholingsdag, dus wees snel met inschrijven want vol=vol. De dag gaat door bij een minimum aantal deelnemers van 24.

Contact: Ilonka Behr – Coördinator vakgroep Transpersoonlijke therapie Welkom@leaftherapie.nl