VG Psychologen - Positieve Gezondheid

Image from activity

Informatie over activiteit

 • 03 oktober 2024
 • 14:00 - 17:30
 • 9 aanmeldingen
 • Standaardkosten € 90,00
 • Kosten voor leden € 65,00
 • Locatie

  De Opstandingskerk
  Hoefslag 132
  3862 KD Nijkerk

VAKGROEP PSYCHOLOGEN

Hierbij nodigen we de leden van de vakgroep Psychologen, NVPA-leden en andere belangstellenden van harte uit voor de 19e bijeenkomst van de vakgroep Psychologen van het NVPA op:

Donderdag 3 oktober 2024 in Nijkerk

van 14.00 uur (inloop) tot 17.30 uur (aansluitend maaltijd)

Een inspirerende middag over:

Positieve Gezondheid

met Miriam de Kleijn van het iPH - Institute for Positive Health

Waar gaat het over?

Positieve Gezondheid is de toepassing in de praktijk van een brede kijk op gezondheid waarbij de eigen regie en het vermogen tot aanpassing aan de sociale, emotionele en fysieke uitdagingen van het leven centraal staat. Verspreid over zes levensdomeinen (lichamelijk functioneren, mentaal functioneren, sociaal functioneren, dagelijks functioneren, kwaliteit van leven en zingeving) beantwoord je 44 vragen over hoe het met je gaat. Het resultaat daarvan wordt weergegeven in een spinnenweb. Aan de hand van dit web kan je een ‘ander gesprek’ voeren met jezelf, met iemand die dichtbij je staat, of met een professional: wat vind je belangrijk en is er iets wat je zou willen veranderen? Deze brede kijk op gezondheid en de toepassing daarvan in Positieve Gezondheid wordt steeds vaker in de praktijk gebracht: in de zorg, in het onderwijs, maar ook bij het UWV en op het werk, en zelfs in de architectuur. In deze interactieve workshop maak je kennis met Positieve Gezondheid of wordt je kennis ‘opgefrist’, leer je het toepassen allereerst op jezelf en maak je een begin met de toepassing in je werk.

Hoe ziet het programma eruit?

Na een check-in waarin o.a. de aanwezige kennis, ervaringen en vragen over Positieve Gezondheid worden opgehaald volgt een korte ‘waarom, hoe en wat’ van Positieve Gezondheid aangepast op de kennis en vragen van de deelnemers. Daarna gaan de deelnemers aan de slag met hun eigen Positieve Gezondheid en oefenen ze met het voeren van ‘het andere gesprek’ over de ingevulde vragenlijst. Het derde onderdeel van de workshop is de toepassing van Positieve Gezondheid in het werk. Na een korte introductie met voorbeelden gaan de deelnemers in kleine groepen uiteen en voeren ze met elkaar het gesprek over de toepasbaarheid van PG in hun werk (is het toepasbaar, zo ja hoe, en wat heb je daarvoor nodig). Plenair wordt de oogst van deze gesprekken met elkaar gedeeld. In de uitcheckronde wordt iedere deelnemer gevraagd of en welke stappen hij of zij wil zetten om Positieve Gezondheid toe te passen.

Over Miriam de Kleijn

Miriam werkt als zelfstandig adviseur en coördinator onderzoek bij het iPH en heeft een achtergrond als huisarts (niet meer praktiserend) en als epidemioloog. Ze denkt graag na over de vraag: ‘doen we de goede dingen en doen we de dingen goed’ in het kader van gezondheid. Het breed kijken naar gezondheid als vertrekpunt heeft voor haar enorm veel meerwaarde in de zorg maar ook daarbuiten. In de workshops en lezingen die ze geeft over Positieve Gezondheid noemt ze het ‘uitzoomen’ om vervolgens opnieuw te kunnen inzoomen op dat wat voor iemand echt belangrijk is. Naast het werken voor iPH is ze ook actief als voorzitter van het Partnership Stoppen met Roken, lid van de Raad van Toezicht van GAZO (acht gezondheidscentra in de Bijlmer en Diemen), voorzitter van de stichting ‘Keer roken om’ (met de humoristische voorstelling de sTOPPERS) en werkt ze als begeleider en trainer in gewaarzijn.

We zien uit naar een mooie bijeenkomst en hopen velen van jullie te ontmoeten!

Hartelijke groet,

Annemieke Brouwer, Guusta Zuurbier, Susan Moll en Sanne de Bree Wondergem

PRAKTISCHE INFORMATIE VAKGROEPENDAG PSYCHOLOGEN

Datum: Donderdag 3 oktober 2024

Tijdstip: Inloop: 14.00 uur

Start bijeenkomst: 14.30 tot 17.30 uur met aansluitend een maaltijd.

Adres: De Opstandingskerk

Hoefslag 132

3862 KD Nijkerk

Certificaat: Voor je aanwezigheid bij deze bijeenkomst ontvang je een certificaat

met 3 SBU-scholingsuren (geaccrediteerd) of 3 PSBK-uren.

Kosten: Leden van het NVPA: € 65,- (incl. Btw)

Niet-leden van het NVPA: € 90,- (incl. Btw)

Aanmelden: UITERLIJK 29 SEPTEMBER 2024 OPGEVEN

Log in op de website: www.nvpa.org en ga naar Bekijk dashboard naar Activiteiten.

Scroll naar beneden naar de Vakgroep Psychologen op 3 oktober en klik op Bekijk.

Onderaan deze pagina kun je je opgeven door op Deelnemen te klikken. Klik op IDeal en vervolgens op Betalen en aanmelden. Je aanmelding is voltooid als je de betaling hebt gedaan. Je ontvangt een bevestiging in je mailbox.

Mocht je speciale wensen hebben ten aanzien van de maaltijd, dan kun je dit noteren bij Opmerking: De maaltijd is grotendeels vegetarisch.

Vul de vragenlijst in van Positieve Gezondheid www.mijnpositievegezondheid.nl Neem je spinnenweb mee naar de workshop op papier, telefoon of laptop.

Annuleren: KOSTELOOS ANNULEREN tot en met 29 SEPTEMBER 2024

Indien je toch niet kunt komen, kun je per e-mail annuleren bij het secretariaat (info@nvpa.org) tot en met 29 september 2024. Bij annulering na deze datum wordt het volledige deelnamebedrag in rekening gebracht.