Omgaan met felle en overspoelende emoties in onze sessies

Image from activity

Informatie over activiteit

 • 16 juni 2023
 • 09:30 - 17:00
 • 43 aanmeldingen
 • Standaardkosten € 125,00
 • Kosten voor leden € 105,00
 • Locatie

  Vergader- en Congrescentrum De Schakel
  Oranjelaan 10
  3862 CX Nijkerk

Vakgroep Transpersoonlijke therapie

Vakgroepdag co-regulatie van emoties door Jef Slootmaekers Omgaan met felle en overspoelende emoties in sessies

Deze dag focussen we ons op hoe we als therapeut kunnen omgaan met felle overspoelende emoties in onze sessies. Aan de hand van EFT (Emotionally Focused Therapy) conceptualiseren we twee vaak voorkomende emoties die wel eens tot overspoeling leiden in een sessie, nl. schaamte en agressie. Bekeken door de hechtingbril worden deze emoties invoelbaar en menselijk. Deze doorleefde humanistische kijk opent de deuren naar het begrijpen hoe we felle overspoelende emoties kunnen co-reguleren met onze cliënten. Dit zowel in het werken met koppels als met individuen. Aan de hand van videomateriaal van therapeutische sessies neemt Jef jullie stap voor stap mee in de manier waarop we als therapeut coherentie kunnen bouwen en zo overspoelende emoties kunnen co-reguleren met onze cliënten.

Deze workshop/vakgroepdag wordt begeleid door Jef Slootmaeckers.

Jef Slootmaeckers is maatschappelijk assistent, contextueel systeemtherapeut en erkend EFT-therapeut, EFT-supervisor en EFT-trainer (ICEEFT). Hij specialiseerde zich in EFT en geweld en zoekt naar manieren om partnergeweld te benaderen vanuit gehechtheid en de liefde. Jef is als trainer en supervisor verbonden aan verschillende opleidingscentra en trainde de afgelopen jaren vele teams in het hulpverleningslandschap. Hij is auteur van een aantal artikels over partnergeweld en schreef samen met Lieven Migerode het boek: Partnergeweld en Emotionally Focused Therapy. Vechten voor de liefde. Hij geeft training over EFT en geweld in binnen- en buitenland. Hij is directeur van EFT-Belgium.

Deze vakgroepdag wordt gecombineerd aangeboden. Alle deelnemers zijn aanwezig in het congrescentrum in Nijkerk, zodat er ruimschoots gelegenheid is voor ontmoeting, delen, uitwisselen en samen lunchen. De coördinator van de vakgroep is aanwezig om de dag te begeleiden. De trainer zal online aanwezig zijn en via een groot scherm de vakgroepdag begeleiden, videobeelden van echte sessies laten zien, en in contact zijn met de deelnemers.

Praktische informatie

Datum: 16 juni 2023

Locatie: Congrescentrum De Schakel – Orangelaan 10 in Nijkerk

Tijdstip: Start 9.30 tot 17.00 uur

Kosten:
* Leden van de NVPA: € 105 (incl. btw)
* Niet leden van de NVPA € 125 (incl. btw)

Genoemd bedrag is voor de vakgroepdag, inclusief uitgebreid lunchbuffet en drankjes gedurende de dag. Voor deze scholingsdag ontvang je na afloop een certificaat en 6 SBU of 6 PSBK uren.

Inschrijven:
 Graag uiterlijk 1 mei aanmelden. Bij minder dan 24 aanmeldingen gaat de activiteit niet door. Er kunnen maximaal 50 deelnemers meedoen aan deze vakgroepdag, dus wees snel met inschrijven want vol=vol.
* Voor leden: 
Inschrijven doe je door in te loggen op de website: www.nvpa.org (Klik op de link) - Klik op 'Inloggen' (oranje button).

Ga naar 'Bekijk Dashboard' en vervolgens naar 'Activiteiten'. Scroll naar beneden naar de activiteit van de Vakgroep Transpersoonlijke therapie op 16 juni a.s. en klik op Bekijk
Onderaan deze pagina kunnen je je opgeven door op Deelnemen te klikken. Klik op iDeal en vervolgens op Betalen en aanmelden.
Op deze wijze betaal je ook de ledenprijs!
Je aanmelding is voltooid als je de betaling hebt gedaan. Je ontvangt een bevestiging in je mailbox.

* Voor niet-leden: https://www.nvpa.org/activitei... Klik op de link en scroll naar de gewenste activiteit).

Kosteloos annuleren kan tot 1 juni

Contact: Ilonka Behr – Coördinator vakgroep Transpersoonlijke therapie Welkom@leaftherapie.nl