VG H&L Workshop Het roepen van de ziel, systemisch werken via het lichaam

Image from activity

Informatie over activiteit

 • 15 november 2023
 • 14:30 - 20:00
 • 14 aanmeldingen
 • Standaardkosten € 108,90
 • Kosten voor leden € 78,65
 • Locatie

  Synergos
  Regentesselaan 21
  3818 HH Amersfoort

Workshop Het roepen van de ziel, systemisch werken via het lichaam aanraken op de laag van de ziel in verbinding met het grote veld


Op de laag van de ziel ben je verbonden met jouw essentie en het grote veld (familie, werk, maatschappij). Je bent daar onderdeel van en je resoneert daar op mee. Als je je familie niet insluit, sluit je delen van je lichaam uit. Herinneringen die zijn opgeslagen in het lichaam (persoonlijk of systemisch celgeheugen), vanuit de jeugd of vanuit het familiesysteem, hebben invloed op de zielsbeweging. Deze herinneringen zijn niet ‘weg te masseren’, ze willen aangeraakt en gezien worden

Je ervaart als (lichaamsgerichte) therapeut op een diepere laag te werken. Je zult ervaren dat aanraken op de laag van de ziel, met aandacht en wezenlijk contact, energie in beweging kan brengen

In de aanraking van het lichaam luister je met je handen en je hart. Die aanraking heeft een helende werking. Want de aanraking komt niet vanuit het ‘doen’, maar vanuit het voelen waar je geroepen wordt. Waar heeft de ziel zich terug getrokken? Je mag vertrouwen op de wijsheid van je lichaam, van jou als therapeut en op de wijsheid van het lichaam van de cliënt. 

Bij het systemisch werken via het lichaam laat je alle ideeën, gedachten en  vooronderstellingen los. Je zoekt niet naar oplossingen; er valt niets te fixen. Minder doen, meer laten. Het is de ziel, de bewoner van het lichaam, die gehoord en aangeraakt wil worden. 

Het lichaam reageert door ontspanning, unwinding of doorstroming als de ziel wordt gezien/gevoeld of als precies die woorden worden uitgesproken, door de cliënt of de therapeut, die het celgeheugen raken. Kleine wondertjes kunnen er dan gebeuren.

Aandacht voor de essentie van de mens, de ziel, biedt de mogelijkheid om vanuit een ander perspectief te kijken naar wat je tegenkomt in het leven. Of het nu gaat om fysieke klachten, gevoelens die zich opdringen of thema’s in je leven die telkens terugkeren: door de diepere betekenis ervan te kunnen ervaren, openen zich nieuwe mogelijkheden.

‘Je kunt masseren of praten tot je een ons weegt, maar wanneer een cliënt niet op de eigen plek staan in diens systeem, zal je slechts tijdelijk effect van je behandeling opmerken.’ – Connie van der Arend, grondlegster en auteur van Het roepen van de ziel, het veld van aandacht.

Na deze workshop:
Heb je inzicht over hoe de ziel zich verhoud met je lichaam.
Heb je geproefd aan het aanraken op de laag van de ziel
Heb je globaal inzicht en ervaring in de basisprincipes van systemisch werken en de invloed hiervan op het lichaam

Kim van Rens
Kim heeft samen met Ilma Trip, Karin en Dijk en Rasa Slavenaita het waardevolle gedachtengoed overgedragen gekregen van Connie van der Arend. De grondlegster van het roepen van de ziel en auteur van het boek Het veld van aandacht.
Samen geven zij de 10 daagse training Het roepen van de ziel, waar zowel lichaamswerkers, therapeuten en opstellers verrijkt worden met het integreren van aanraking en systemisch werken. Zie voor meer informatie www.hetroepenvandeziel.nl

Kim heeft al meer dan 25 jaar ervaring met lichaamswerk als Oefentherapeute-Mensendieck en Craniosacraaltherapeute en combineert dat sinds een aantal jaren met systemisch werken. Deze combinatie geeft heel veel bezieling en valt er zoveel vanzelf op de plek. Tevens geeft ze trainingen over de Psoas, de spier van de ziel. Met liefde deelt ze deze wijsheid met de andere collega’s.

Programma
14.30 uur-15.00 uur binnenlopen
15.00 uur Start workshop
17.30 uur Eten
18.15 uur Vervolg workshop
19.45 uur Evt. vergadering
20.00 uur Einde

Voor wie
Naast de vakgroepleden is iedereen welkom! Eigen vakgroepleden hebben in principe voorrang bij de aanmelding.

Kosten van deelname
A: voor leden: € 65,- incl. avondeten, excl. 21% BTW.
B: voor niet-leden: € 90,- incl. avondeten, excl. 21% BTW.

Certificaat
Na afloop ontvang je van de NVPA een certificaat voor deelname met 4 studiepunten en/of 4 PSBK punten

Locatie
Synergos
Regentesselaan 21, 3818 HH Amersfoort
Synergos is op 5 minuten loopafstand van het Station Amersfoort Centraal.

Parkeren
Er zijn maar 8 gratis parkeerplekken. Daarbuiten is het betaald parkeren.

Inschrijven
Let op, er is maar plek voor 14 deelnemers!
Graag zo spoedig mogelijk aangeven of je komt. In ieder geval uiterlijk 15 oktober 2023.

Wachtlijst
Je kunt je opgeven voor de wachtlijst: info@nvpa.org 
Zorg dat duidelijk is wie je bent en waar je voor op de wachtlijst wilt komen.

NVPA-Leden
Log in op de website: www.nvpa.org (Klik op de link) - Klik op 'Inloggen' (oranje button). Ga naar 'Bekijk Dashboard' en vervolgens naar 'Activiteiten'. Scroll naar beneden naar deze activiteit en klik op Bekijk.Onderaan deze pagina kunnen je je opgeven door op "Deelnemen" te klikken. Klik op "iDeal" en vervolgens op "Betalen en aanmelden". Op deze wijze betaal je de ledenprijs! Je aanmelding is voltooid als je de betaling hebt gedaan. Je ontvangt een bevestiging in je mailbox.

Geen NVPA-lid
Klik op de link https://www.nvpa.org/activitei... en scroll naar de gewenste activiteit.

Annuleren
Indien je onverhoopt toch niet kunt komen, kun je kosteloos annuleren tot 4 weken voor aanvang van de bijeenkomst bij het secretariaat (digitaal). Bij annulering na deze datum wordt het volledige deelnamebedrag van deze bijeenkomst in rekening gebracht.

Vragen
Voor vragen over deze vakgroepbijeenkomst kun je contact opnemen met
Mascha Aleman
Vakgroepcoördinator
Haptotherapie & Lichaamsgerichte therapie
haptotherapie.nvpa@gmail.com

Deze activiteit is vol!