Nieuwsflits Corona 26 maart 2020

Allereerst hopen we van harte dat jullie en jullie geliefden in goede gezondheid verkeren!

  1. Door de coronacrisis gaan heel veel scholingsactiviteiten niet door. Ook alle NVPA-bijeenkomsten die gepland staan voor 1 juni worden geannuleerd. Over de bijeenkomsten van na 1 juni nemen we rond 1 mei een besluit of deze door kunnen gaan.
  2. Veel van onze mensen zetten therapie voort door zorg op afstand. De NZA (Nederlandse Zorg Autoriteit) geeft aan hierin de spelregels voor de duur van de crisis te verruimen. Hoewel niet alles op deze link voor ons van toepassing is, staat er waardevolle informatie op die wel voor ons van toepassing is! https://www.nza.nl/actueel/nieuws/2020/03/17/nza-brengt-extra-verruiming-aan-voor-zorg-op-afstand
  3. De RBCZ heeft op haar website: https://www.rbcz.nu/het-coronavirus.html een Corona-pagina toegevoegd. Op de pagina staan onder andere handige links naar sites met de juiste en laatste informatie van betrouwbare bronnen. Zij zullen de info op de pagina regelmatig screenen, verbeteren en verversen aan de hand van de actualiteit.
  4. Visitatie van onze leden is momenteel niet wenselijk. Het contact en de emotionele belasting vragen om een aangepast beleid. Hierover is met Visie-tatie gesproken en afgesproken dat visitaties van onze leden voorlopig worden opgeschort.
  5. Als bestuur zijn we bezig de eisen voor bij- en nascholing voor 2020 te versoepelen om therapeuten tegemoet te komen. In overleg met RBCZ zullen we bekijken wat de mogelijkheden zijn. We gaan er vanuit jullie binnenkort te kunnen laten weten wat deze versoepeling zal inhouden.

 

voor cliƫnten
voor zorgverleners